coward. i am. failure. i am.

besvikelsen sköljer över mig. våg för våg.
jag klarade det inte.
inte denna gång heller.

sedan jag hoppade av skolan. har jag försökt påbörja nya kurser och utbildningar otaligt många gånger. men aldrig lyckats fullfölja något. jag har ibland hoppat av innan jag ens tagit mig dit. ibland har jag slutat efter en dag. ibland har jag ångrat mig direkt efter att jag skickat in ansökan. det har bara inte gått. det tar stopp. jag har alltid kunnat skylla på min sjukdom. och på så vis har det aldrig varit några problem att dra sig tillbaka.
idag var tanken att jag skulle börja en kurs. en dag i veckan. en kurs som handlar om foto. vilket jag ju älskar.
men mina ben kunde inte gå rätt väg. jag kunde inte ta mig dit. det började redan imorse. när jag stod i duschen. då lät jag tårarna blandas ihop med vattenstrålarna. och jag visst egentligen redan då. att det inte skulle gå. jag skulle inte klara mig dit. och det gjorde jag inte heller. jag kom aldrig fram.
jag vet inte vad det är som gör det så svårt. eller jo. jag vet ju egentligen. allt handlar om rädsla. rädlsa för att det ska bli som det var i skolan. skolan som fick mig att vilja dö.
men jag fortsätter ändå försöka. försöka på nytt. för att jag vet ju. att det kanske är bra att plugga något någongång. men varje jävla gång händer det. knuten i magen. klumpen i halsen. och tårarna som rinner. och jag känner mig usel. värdelös. dum. och jag undrar. kommer jag någonsin ta mig någonstans här i livet?
denna gång skyller jag inte på någon sjukdom. jag får stå för saken själv. sota för min rädsla. betala notan ändå och försöka glömma smärtan.

jag klarar mycket. men inte detta. jag gör det bara inte.

jag möter sedan blicken. blicken från mor. den säger mig att hon också är ledsen och besviken. på mig. att det aldrig går. aldrig går vägen för mig. att jag inte lyckas. lyckas lämna ungdomens skolår och gå vidare.
det är så typiskt mig. detta handlande. jag börjar förstå. att alla tröttnar på mig. att alla går sin väg. vänder ryggen och inte orkar vänta på att jag ska börja leva som alla andra.
men jag kommer aldrig leva som alla andra. jag kommer aldrig vara som normen.
jag försöker peppa mig själv. säga att jag ska slå alla jävlar som sticker sin kos i fejjan en vacker dag. när jag står där. på tronen med pokalen i handen och lever min dröm.
men ibland är min röst så jävla svag. ibland önskar jag att någon annan kunde tala till mig. säga att det är okej. att det kommer bli bra. att jag kommer lösa livet ändå. även om jag aldrig kommer bli nåt. utbilda mig. och få jobb.

jag tog mig inte ändå fram idag. men jag kompenserade mitt misslyckande med att krossa en annan rädsla. och jag får leva på det. så länge. försöka sluta älta det jag inte klarade. försöka lära mig. av alla snedsteg. försöka orka. orka och stå ut. det kommer en morgondag. visst gör det väl det?
Kommentarer
Jenny Hermansson säger:

klart att du kommer ta dig någonstans här i livet (någonstans mer alltså, för du har redan tagit dig en jäkla bra väg), och ja, självklart kommer det en morgondag! :) kram!

2013-09-16 | 22:02:45
Bloggadress: http://jennyhermansson.se
elin säger:

Alltså du känns så jävla cool på ngt vis. Din personlighet och bara hur du ser på saker å ting. Typ som jag haha! Like it

2013-09-17 | 00:51:19
Jessica säger:

Jag har också svårt för skolan så jag pluggar på distans nu. Det mesta finns på distans nu, jag tyckervdet funkar bra

2013-09-17 | 06:03:41
Anonym säger:

Om en vän hade "misslyckats" med något hon velat/planerat ta sig för och var ledsen och besviken - inte skulle du väl kalla henne för en coward och failure? Du skulle ge henne en kram och säga att det är okej ändå, att hon är lika mycket värd ändå. Eller hur?!
Så snälla du, slå inte på dig själv, för mest av allt just nu behöver du medkänsla och en varm kram. Ge dig själv omtanke. Och lita på mig, i efterhand, kanske inte än men sen - kommer du att kunna se att detta som är nu, har lett dig till något annat som i sinom tid kommer kännas helt rätt för dig!
Kom ihåg att även om du just nu inte har mycket på ditt pengarkonto så har du enormt mycket på ditt kunskaps och erfarenhets och kreativitetskonto!

2013-09-17 | 09:53:52
Felicia säger:

Stay Strong, Jag tror på dig finaste... <3

2013-09-17 | 10:54:33
Bloggadress: http://felicialinneaa.blogg.se
Hanna säger:

P!

Alla människor passar inte att gå i skolan, så är det bara. Du bär på så mycket mer erfarenheter av livet i ryggsäcken än vad en vanlig person som pluggat sig igenom livet gjort. Du är långt ifrån en failure, du är ju du och du är underbar!

2013-09-17 | 19:00:38
Mia säger:

Sluta slå på dig själv, du är ju helt grymt bra. Jag vet att du definitivt kommer att få göra det du vill, du gör rätt Pillan, du är ju aktiv och peppar dig själv och försöker igen och igen, en dag kommer du att få ett ja!
Kramar Mia

2013-09-17 | 19:34:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback