the lightest day of the year. or maybe not. or maybe yes.

så var den då här. dagens allra ljusaste dag. dagen då man leendes ska dansa runt en lövad stång, sjunga vackra sånger, äta jordgubbar med grädde, smaska på sill och en nykokt färskpotatis. ta sig en nubbe och tralla löjliga visor. umgås och njuta. sitta ute långt in på natten, få irriterande myggbett och skydda sig för det svenska sommar regnet som alltid infaller just denna dag. dagens ljusaste dag helt enkelt. bildligt som bokstavligt.
 
den så kallade midsommaraftonen är här.
 
själv har jag inte direkt firat någon högtid sedan jag var femton år. då slutade jag med både jul, nyår, födelsedagar, påsk och alla andra traditionella stunder. orkade helt enkelt inte med det.
och idag. är faktiskt inget undantag. även om jag numera orkar, rent fysiskt och psykiskt.
men nej. det blir aldrig detsamma ändå.
 
jag avskyr sill. tål egentligen inte jordgubbar och är nyktersit så varken vinet, snapsen, spriten eller ölen passar sig. men kanske tyngst av allt. jag saknar umgänget. 

dock gråter jag inte längre floder över detta. jag har lärt mig att livet inte hänger på om man har en fest att gå till eller vänner att skåla med. jag ska inte ljuga och säga att jag njuter av ensamheten, nej, jag skulle gärna umgås precis som "alla andra". visst vill jag det. men på något vänster så har jag ändå inte lust att tycka synd om mig själv och grotta ner mig i min ensamhet och lägga all min energi och fokus på detta. för det blir knappast bättre eller lättare utav det. utan jag försöker istället göra något annat av dagen. av stunden. njuta av att faktiskt få uppleva denna dag ännu en gång. att faktiskt finnas. det är lättare sagt än gjort. men det går.
somliga stunder är det en enkel match. andra stunder skär det lite i hjärtat.
men jag övar mig och långsamt blir jag bättre.
carpe diem liksom. en dag når jag nog dit också.
 
så jag spenderar denna halvmolninga kväll tillsammans med min dator, ett vanligt yoghurtkvällsmål och kanske jag lyxar till med en film.
 
det gör inget. att jag inte följer normer och traditioner.
det gör inget. att jag är utanför. en outstander.
det gör inget.
för livet är vackert ändå. för jag får leva ändå. för jag är jag. ändå.
 
 
men jag försökte iallafall. jag gjorde mig fin. jag såg den där lövade stången resas. jag åt potäter. och jag var glad. jag är glad.
 
 
 

Kommentarer
Sara Sandstedt säger:

Du är definitivt inte ensam ialf! =)
Jag firar inte heller midsommar, men myser i min etta framför datorn med min lilla älskling (hund). Jag följer Joannas blogg och hennes liv bort från anorexin och jag fick syn på din blogg via hennes idag.
Jag måste givetvis kasta ur mig att jag är väldans imponerad - liksom alla andra som läser din blogg -(och de som inte gör, de är lika impade de med, de vet bara inte om det än) över att du tagit tillbaka det som är ditt här i livet. Hälsa, framtid och önskningar. Jag tror inte att det finns många i världen som klarat av den resan? Du är fabulös och det verkar som om du känner dig trygg i att du äntligen är "tillbaka". Att du är du igen.

Jag har precis tagit mig loss från svåra år och jag känner mig så fruktansvärt glad åt allt och ingenting i princip dagligen för tillfället, så det känns superlöjligt att inte ha någon att skicka ett sms till, ringa och ses.. ingen alls finns det. Det är konstigt det där, när man "vaknar upp" och plötsligt är i behov/vill ha det sociala sammanhanget men inget har. =) Det kommer ju givetvis av sig självt tillslut. Men i värsta fall får man väl ragga vänner på internets alla dejtingsajter? xD Närå.

Men som sagt, jag har inte heller några vänner kvar. Det är familjen som står närmast och sedan människor som jag träffar dagtid via en behandlingsinsats. Så om det tröstar så är jag precis lika ensam som du väldigt ofta, och ibland känns det givetvis lite konstigt, galet t.o.m. Jag är ju världens trevligaste människa att umgås med nu igen.. hur ska jag göra åt detta? =)Man känner sig ju lite som ett wierdo ibland.

Men idag är ju faktiskt en överskattad dag, inte sant? Inte heller jag beblandar mig med alkohol och mycket till midsommarmat har jag inte heller ätit. Jordgubbar räknas väl. Haha. Däremot handlar det ju om att umgås Sverige rakt igenom.. men jag trivs bra med att vara lite ensamvarg ibland, särskilt när det är min etta "i stan" eller ett hus långt upp i skogen i Ljungskile hos mina föräldrar som är valmöjligheterna. =P Jag blir lätt ensam hemma då istället. Man kan pyssla om sig själv, och uppskatta sin "egentid" till överdrift och tänka på att man förhoppningsvis/antagligen i framtiden står där en dag och ALDRIG får tid över till sig själv.

Detta blev en lite vimsig kommentar, men jag hoppas ialf att du får en fin helg! Jag kommer givetvis att följa din blogg. Jag fastnade stenhårt. =)

2013-06-21 | 21:36:47
Marina säger:

Jag känner igen mig otroligt mycket i det här inlägget, i det mesta faktiskt. Skönt att kunna relatera till någon för en gångs skull.

Sitter också hemma denna dag, ensam. Men har det rätt bra ändå.

Kram på dig

2013-06-21 | 23:14:49
Bloggadress: http://jaghittadenemo.webblogg.se
Anonym säger:

Ditt sätt att skriva inspirerar.
Kan inte säga vad det är, kanske öppenheten.
Det känns som att du skriver från själen utan att stoppa dig från att uttrycka något.
Jag älskar det, och tror att det är bra att också kunna våga beskriva och uttrycka så mycket som möjlighet utan att fundera mer utöver varför eller om man borde göra det.
Jag som alltid har svårt att göra det ser dig och ditt skrivande som en förebild, tack!

2013-06-21 | 23:47:27
Anonym säger:

finns det någon positivare människa?

2013-06-21 | 23:55:23
Bloggadress: http://sofffiak.blogg.se
Ebba säger:

Du vet inte hur mycket jag känner igen mig i det här. Det är just i dessa stunder Ana kommer och viskar i ens öra igen. Men vi står emot.
Vår tid kommer. Det måste den.
<3

2013-06-22 | 13:29:18
Bloggadress: http://mayfrihet.blogg.se
Nathalie säger:

Vad vacker du är! Jag är så imponerad av dig ska du veta <3

2013-06-22 | 15:05:43
Bloggadress: http://www.nathaliieskoog.blogg.se
Jessica Åsling säger:

Du är så himla fin!

2013-06-22 | 15:13:29
Bloggadress: http://jessicaasling.blogg.se/
Isabel säger:

Jag har en dotter och jag tycker det är mysigt med midsommar och jul och vill gärna föra över dessa traditioner till min dotter.. :) Hade jag inte haft barn däremot hade jag nog inte brytt mig så jättemycket. Då hade jag nog hållit med dig!

2013-06-22 | 20:36:33
Bloggadress: http://isabeltrank.blogg.se
Johanna säger:

Fin bild :)

2013-06-23 | 14:23:49
Bloggadress: http://twizzdream.blogg.se
johanna säger:

du är så stark, är stolt över dig.
verkligen
kram

2013-06-24 | 14:23:59
Bloggadress: http://overklighet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback