no numbers can ever change me. can never take me down.

är man mer värd. om man har tusentals bloggläsare.
är man mer värd. om man har miljoner följare på instagram.
är man mer värd. om man har fler facebook vänner än någon annan.
 
ibland är det lätt att falla in där. i den tanken. att ens värde beror på omvärldens fallenhet för just dig.
att en person som varje dag får dussintals självbekfrätande kommentarer på sin blogg eller instagram, att en person som följs av var och varannan människa i detta land och värld, att en person vars mailkonto svämmar över av mail från läsare, följare, fan m.m, att denna person, skulle vara mer värd och betydelsefull och bättre, än den som kanske inte ens vågar blogga "för vem fan skulle läsa" eller den som "bara" följs av sina närmaste på instagram...
 
erkänn, visst fan tänker man så ibland. jag gör det. men jag kan faktiskt hejda mig. stoppa tankarna. där. i rätt tid. innan självförnekelsen tar över.
 
jag har inga miljontalsföljare. ingen strävan dit heller. däremot tycker jag om att blogga och instagramma m.m iallafall. internet är ett sätt för mig att typ, leva vidare. och kanske på något vänster, kunna få dela med mig, av den kunskapen jag besitter, både när det gäller att må piss, men också med min kunskap om bl.a. foto och bild.
dessa socialamedier, är faktiskt just det, sociala. jag kanske inte har så många irl vänner. men ibland kan jag tänka att det inte gör så mycket. för jag har mina internetpolare. människor, som jag aldrig eller fåtals gånger träffat, men som ändå betyder något för mig. som ändå gör mig. lite helare.
 
men visst kan jag hamna just där. hos bruden med 100k följare och 10000+ likes. och tänka. wow. den tjejen måste ha något bra. måste vara bra. och fine, hon kanske är grym, who am i to judge, men det innebär inte att jag (eller du som läser detta och typ kan tänka likadant), som inte har det, är sämre. dåligare. dummare. nej. sluta mäta ditt värde i siffror. det är bara crap och försämrar ens självkänsla och självförtroende. jag har fanimej ingen guru som vill predika mina läsare, men ett litet tips kan jag ändå få ge.
 
just be who you are and don't give a damn about your "popularity" in the social medias. cause you are worth the life, the love, the everything anyway. a number, is just. a fucking number.
 
ciao.
 
 
© me by me.
 
 

Kommentarer
Ghugge säger:

Wow, det var riktigt bra skrivet.
Håller med om allt!
Kramen

2013-07-15 | 21:17:18
Bloggadress: http://ghugg.se
Diana Doss säger:

Klockrent inlägg!!! Jag har tänkt så mycket på just det den senaste tiden, att allt bara handlar om följare och likes... Så tråkigt att det blivit så. Bekräftelsebehov antagligen.

Har kikat igenom din blogg lite nu, helt fantastiska bilder du tar!! Och dina texter är suveräna, du är så klok. Så mycket klokare än många andra i den här världen som inte haft nån ätstörning, men lite så brukar det ju vara.. Att vi som gått igenom skiten reagerar och får upp ögonen mer för sånt!

Fortsätt kämpa framåt, tycker du verkar vara en helt fantastisk tjej! Kram :)

2013-07-16 | 01:12:53
Bloggadress: http://attborjalevaigen.blogg.se/
Sofia säger:

Riktigt bra inlägg!
Satt själv häromdagen o kände att det inte är någon mening att jag bloggar längre då ändå ingen kommenterar. O visst, man skriver ju inte alltid de mest spännande saker, men sen finner man bloggar som är bra mycket mer ointressanta ändå som får massa likes o kommentarer o man blir lite.. irriterad? Besviken?
Men i slutänden får jag komma ihåg att jag skriver för min egen skull. För att få ut tankar. Skitsamma om folk gillar eller kommenterar :)

2013-07-16 | 19:57:12
Bloggadress: http://lillatrassla.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback