the price of your dreams.


okej. dags för ekvation x. ingen mattenörd i hela världen kan nog lösa den. lovar.

din inkomst är noll. i stortsätt. du har inga studiebidrag. eller andra inkomster.
du lever för en hobby som endast består av utgifter. rätt saftiga sådana.
du skramlar dina mynt. och sparkontot tickar mot minus. sakta men säkert.
och på denna kaka ska du var fjärde dag (minimum) punga ut med en Carl von Linné (kommande Greta Garbo) för en flaska innehållande socker och fett och andra små kemikalier, som du vet att du behöver för att ditt hjärta ska orka slå. och dessutom ska du var 25e dag cascha fram ytterligare några av dessa lappar för medicinen du äter för att kroppens organ ska hålla sig i trim och fungera någorlunda okej. (mjo. skyll dig själv kan tyckas. för så går det när man trakasserar kroppen sin)
och sen ska du ju såklart slänga iväg en och annan lax på resten av den dagliga välbehövande och obligatoriska födan. ty det för dig inte går att köra på i nudel-träsket. nej näringsämnen och kalorier kostar.
och sen ska du troget varje månad också stödja det så enormt kritiker rosade företaget sl, genom att kasta fram ytterligare ett par laxar eller braxar eller vad fan du vill kalla det.
och ja. sen var det ju det här med att leva också. och skaffa sig motivationen till att orka stå emot och kriga på.
och så allt det där andra. ni vet nog.

så please, lösning? någon?


(kom bara inte med "sök jobb" eller "ta tag i ditt liv" eller kanske "skyll dig själv" - för de där vet jag redan)

...


© her by her.


edit. jag glömde ju den största last av de alla. te. fem sex koppar á la giant size, varje dag. det lagar ju knappast hålet i börsen. tackar ock högre makter att det inte är frågan om kaffe. oj ja. då hade man nog hamnat hos kronfågeln, eller hur det nu heter, relativt väldigt snart.


frustrationen i toppen. motivationen i botten. lev för fan.


ibland är de det bästa som finns,
att ställa sig under duschens alldeles för varma strålar,
och bara låta tårarna rinna och den yttre smutsen försvinna.


© every drop has there special meaning.

live like you learn...


...och så var det ju detta med att hitta motivationen till att palla öppna ögonen ännu en måndag och konstatera att man fortfarande är lika arbetslös. sysslolös och rastlös som veckan före...

(men vafan. kom igen nu. du vill ju leva. du vill ju vinna. gå igenom arkiven och finns styrkan.
typ i det här. typ i det lilla. hurjävlasvårtkandetegentligenvara?)


© by her

den där värsta krisen av dem alla.

Hon är inne i en skrivar period. En tänkar period. En känslosam period.
Nydiagnostiserad. På egen hand. Hon lider av den svåraste krisen av dem alla: tjugoårskrisen.
Så jävla mycket val som man ska ställas inför. Så jävla många frågor som ska besvaras. Så jävla mycket som ska göras fast ändå inte. Och hon känner att hon inte gör någonting fast hon vet att hon gör allting fast ändå ingenting. Jävligt komplicerat det där.
Man ska välja sin framtid, lämna sin dåtid, leva i nuet.. och så kommer någon och säger att du inte alls behöver välja för all framtid. Det går att ändra sig. Men så är det ju ändå en fråga om man vill slänga iväg en sisådär sjuttitolvtusen och ett antal år på något som man sen bara kommer känna är skit och ingenting... "ja men då gjorde du det som kändes rätt just då"- javisst. så kan man ju se det när man återigen sitter där i nästa krisperiod och förmodligen mår ännu sämre för att man är ännu äldre och som sagt ett antal miljoner stålar fattigare. För kunskap är ju sällan. om någonsin. gratis.
"amen kör din grej då. gör som du vill" - ja visst. det är precis så hon gör. hon inbillar sig att just hon ska slippa alla de där valen och kvalen och att hon inte ska "bli" något eller skaffa sig någon jävla akademisk utbildning. nej. det ska lösa sig ändå. allt ska lösa sig. hon ska kunna leva på det hon gör. typ naiv konst och amatörmässiga fotografier, lite extra knäck inom den agerande världen och kanske lite författarskap. som om att just hon, av alla miljontals av världens estetiska entusiaster, skulle vara en av de där ytterst få som lyckas.
så naivt. blåögt. dumt.
men hon är sån. jävligt korkad och dum men ändå så jävla stenhård och envis och iskallt varm.
det hon vill. det gör hon.
men det är knappast smärtfritt. ångestfritt eller simpelt.
nej. varje dag är jävla kamp. ett krig. för att vinna över inre demoner och yttre åsikter.
det gäller att stå ut. palla dagen. inse att det är en period. en del av det hela. att det löser sig. en dag. hold on keep strong, you know.
att man inte behöver ha någon bra andledning till att vakna och kliva upp ur sängen. man behöver inte ha någon som vill ha en. man behöver inte rädda världen. tjäna miljoner och hjälpa alla andra. det kanske räcker med att man lyckas öppna ögonen och kliva upp ur den där varm trygga sängen och bara känna att man lever och att det är helt okej och att trivas med sig själv och älska sig själv för den man är och spendera sin tid med det som får en att känna glädje. lycka .
men det är just det som är så förbannat jävla svårt. ni får ursäkta språket. men vissa saker förklaras bäst med dessa fula små grodor.
det är just att inte känna sig behövd. älskad.och värd livet. som kan vara så in i helvetes svårt att leva med. trots att det inte borde vara så. så är det så det är.
just nu.
men för varje dag som går. ju starkare blir man. och det ända som ställer till det och sätter käppar i hjulet är du själv. din inställning. din kreativitet. din ork.
saker och ting blir ju faktiskt vad man gör det till.

hon är egentligen jävligt klok. det hör ni ju. det hör hon också.
men ändå är det ju det där med att leva som man lär.
nej. knappast enkelt.
även hälsonörden Anna Skipper slänger säkert i sig en påse geleslamsiga råttor fyllda med e-medel och löss och annat skit. någon gång ibland iallafall. (var kom den där metaforen ifrån??. ja ni. ibland tänker hon för. för. mycket).

och vad skulle detta vara bra för. en lördagskväll. en lång jävla text. bisarrt. kanske?
men hon gör ju som hon vill.
och nu kände hon för detta. text. text. text.
kanske ville hon bara få det mer klart för sig själv. att tjugoårskrisen är ett stadium i livet som kan gå över och att hon kanske kanske kanske pallar stå emot och en dag lyckas med det hon vill.


tack och hej.

©
egoism.

 

is heaven still open for me ?

 

©

 

no. cause heaven can wait.

it's time to come down to earth first. and start to live. the life.

not just live because your to afraid of dying.

live. cause life is a gift.

and live your life. not someone else's.

 

 


the ironic balance

just nu grämer hon sig över något som är rätt svårförklarat. rätt svårbeskrivet. men för att få någon rätsida i avigorna så ska hon försöka.
det handlar om det så kallade normala. beteendet. balansen. livet.
i ena stunden blir hon tillsagd att leva som vanligt. att vara som vem som helst. att hon är en unik individ men ändå en i mängden. att hon ska göra som andra. även om hon går sin egen väg.
men så i nästa skeende kommer någon och ömsint drar långa haranger om att hon inte alls kan leva. tänka. vara och göra som vanligt folk. nej hon måste tänkta på att hon fungerar annorlunda. att hon har ett förflutet. en historia. en bakgrund. som krånglar till det. som ställer till det. som gör att hon inte alls kan vara spontan på samma sätt. att hon inte alls bara kan göra en sak. eller tänka en annan. nej, då ska hänsyn hela tiden tas till hennes situation. hon är en unik individ men med en liten skavank som gör att hon ändå är så jävla udda att hon inte räknas som en normal jävla vanlig människa.

och en fråga i detta man också kan ställa sig är; vad fan är normalt och vanligt.
och hur fan ska hon, med ett hjärta i tusen bitar och ett huvud i än fler, kunna avgöra vad som ska följas. vilka råd hon ska ta. vad hon ska lyssna till och hur hon ska agera.
Hon har hitills försökt hitta en egen variant. såklart. som alltid. hennes vägar är aldrig någon annans. hon har försökt väga av och an och försökt finna den där icke existensiella balansen.
men hur hon än gör. vad hon än gör. så ekar frågan. gör jag rätt? eller är detta fel?
ambivalensen klyver henne. styckar henne i delar.
och inget jävla lim i hela världen kan laga ihop henne.

och så är cirkeln där igen. den slutna. eller öppna.
hon vettefan.
och det spelar kanske mindre roll. ordbajs. klyschor.
vad hjälper det?
att sätta ord på verkligheten.
gör inte mycket nytta, om man inte kan finna något att agera efter?
eller?

jävlar vad komplicerat hon gör det.
för sig själv.
drömmen om att vara en enkel människa som någon annan skulle palla leva med, och hon själv också för den delen.
kan ta och slänga sig i väggen.
hon har aldrig varit enkel. kommer heller aldrig bli.
men kanske kan saker och ting bli något simplare?
kanske kan det inre världskriget ta vapenvila eller nått...

och återigen. vad fan vill hon med detta. skriva här. i en värld där folk kan se hennes tankar. som egentligen alltid varit just hennes. bara hennes.
hur naivt är det att hon här vågar yttra sig. om sådant som hon aldrig får fram under verklighetens samtal.
och vad tror hon att det ska ge.

ja. frågor kan ställas. svaren uteblir.
men hon kanske någon gång får ordning och reda på huvudets verksamhet. en dag. en vacker dag.
ska väl hon också hitta just den där förbannade balansen. där ett plus ett faktiskt blir två. och inte tre eller något annat.

och om någon där ute vill. kan. och känner för det. så välkomnas råd mer än gärna. tips och råd för att sluta fred. med sig själv. typ.© you have to catch it. before it's too late. it's balance. you know. by her.


believe it.

© by her.

 

to change a picture. is easy.

but to change your life. is not.

cause how to break up. with you dearest love.

if you've been stucked to it.

the last 12 years.

 

but she believes it's possible.

it will take some time.

it will hurts.

but one day.

you'll get over it.

and you will move on.

and live.

 

not just survive.

live.

 

that's her dream.

that's her vision.

.

 

 

 

 

 

 


in the shadow.


playing a game.
walking on a line.©

ignorance


När du inte ens är som luft värd att andas in .

då är det ignorans. på hög nivå.

...


© magicworld - by her.

words from a stupid head.

no reason.
no fucking reason.
all she can see.
is just that nothing.

but she knows.
she is stronger than that.
stronger than ever.

the world will not let her down.
not let her fall into the deep.
not let her go there under.

like she said.
it's cold and it's dark.
it's quiet and it's hard.

and her view.
is far away from clear.

but she has an invisible power.
a power to stay.
to fight for her rights.
to keep up the breathing.
to not let the storm take her.
to stay.
to stay.
to stay.

-pt-© by her. this is. her love. her hope. her dream.

one - two - three

the world from her eyes.

in color.

 

© by her
och ännu en gång trappas kriget upp och hon ger sig in i striden. kraft och mod. nej. vilja. ja.
det är blod. svett och tårar.
inga alternativ.
hej.

visdomens sanning

när benen inte längre bär.
och hjärtat inom dig skär.
är det knappast så lätt.
att orka tänka just rätt.


-pt-


© by her

new sight

 

with her new glasses.

she naively thinks she will see the world better.

or atleast, from a clearer view.

©


it's your life.

för hon fortsätter sin bana och kör sitt egna race.

lev för dina drömmar.

 

© by her


till det som är vackert.

att följa sitt hjärta.
att göra det man vill.
att inspireras.
att våga.
att drömma.

© by her.


skissa för livet.

 

 

somliga dagar är grå. långa. och oplanerade.

då får man gräva i sin kreativitet.

och även utnyttja sina nära och kära.

skisser. målning. bowling. mat. ljudbok.

och en dag till har fördrivits.


© by her phone.


right now.

 


she can only be. she.


she is so afraid of losing it.
so she push herself.
to be someone.
and in that way.
she is losing it more than ever.
cause then she is losing herself.
and all she needs.
is just to be.
who "she" is.
noone else.
and see. that that's allright.
that she. is she. and accepted. for that.
loved. for that.
...


© by her - that's she. that's her thing. her love.


still playing with words.

Kylan biter
Livet smiter
Långt från här och nu
Det krasas itu
Allt flyger och far
Skapar frågor utan svar
Med knuten hand
Försöker du skapa band
Du vill tala
Men allt faller ut i dvala
Tårarna bränner
Vad är egentligen vänner?
Fast i en jävla klo
Försöker du finna ro
...

pt© by her


just her thoughts . just her feelings.

© by her .

just a morning.

a january morning.

cold.

but sunny.

quiet and still.


just like life can be.


a mixture.

of feelings.

of impressions.

of expressions.

you can never know.

about tomorrow.

how the world would look likes.

you can guess.

but never know.

and maybe.

that's a reason.

to stay.

because it might be.

something different.

than you expect.

and that may.

turns out to be.

something good.

or ofcourse, bad.


but then you have to stay.

for the next day.

and the next.

and the next.


just to see.


how it will be.

 

-pt-

 


 

 

 

 


explode.

©

 

just break her world. a little bit.

just explode. in colors. in sparkles. in fire.

or something.

just make her not plan her own funeral. cause that's what happens in her dreams. in her brain. please. let it stop.

give her just some peace. some place safe. someone safe.


run away from your fears. or just meet them.


Det är hög tid att göra något.
Något annat.
Fly lite.
Smita undan vardagen.
Våga testa.
Testa om hon kanske ändå kan vara redo.
Redo för världen.
Redo att bryta upp med bekvämligheten och den falska tryggheten.
Hon vill.
Men att spela korten. Är ett vågat spel.
Misslyckandena sitter i.
Hänger fast.
Påminner henne om hennes svagheter.
Men hon orkar inte se samma grus. gator och torg längre.
Hon orkar inte kämpa för det tysta.
Hon vill vidare.
Vidga vyerna.
Våga. Våga. Våga.

puh.


© finding the place. somewhere else.

short. poem and picture.

so peaceful and cold.
the glittery white snow.© by her .only three words. this sunday night.


dreaming

hoping

searching


for life. truth. safe.
© her

hennes drömvärld.

 


när livet inte leker med en. får man ta tillflykt till det som är vackert. det här faller hon för.

 

© by her .yes. it hurts. it so fucking hurts.


Det finns en sida i hennes liv som inte många vet någonting om.
Rättare sagt - endast de inblandade vet. Endast en handfull mängd.
Och den hela sanningen. Vet bara hon.

Men idag gör det fruktansvärt ont.
Det blöder. Inuti.
Kniven skar så jävla djupt.
Inget plåster kan stoppa flödet.
Det svider.

Så hon måste skriva. Skriva lite. Abstrakt. Otydligt. Men hon måste få ut något. Och hon kan inte prata. Eller hon kan. Men vet inte till vem. Väggens ekande svar hjälper liksom inte.

För om man inte har särskillt många runt om sig.
Så får de av samma kött och blod, en speciell betydelse.
Det blir liksom ens allt.
Och vad gör man. När inte ens en sådan. Som delar ens blod. Vill ha en.
När man är hatad. Oälskad. Ett hinder.
Man vet varför. Man förstår.
Men ändå gör det så förbannat ont.
När orden skär som kniven.

hon gråter. hon blöder. i det tysta. inuti.

© feel the pain. the blood in the vein.
live for tomorrow

© by her .

 

don't break her heart. tomorrow. cause then it's time. big time. for her dreams.

 

...


the world in a bubble.

© by her .

 

when you feel like . no talking. no understanding. no words.

you can escape to your own bubble. your own world.

the pictures above. is her space.


time is. not now. time is. passing by.


tre veckor
är idag dryga sex år

hur gick det till
?

och när tar det slut.
när ska de skiljas.
hon. och hemligheten.
?© find the light.

her feelings. in pictureform.

just like she feels.

light and dark.

abstract and clear.


© by her

colors in the sky.

©

 

welcome 2012.

välkommen nya äventyr. möjligheter. svårigheter. missöden. skratt och gråt.

 

hon ratade allt vad fest och kalas innebar igår. kanske för att hon inte var inbjuden någon stans. kanske för att hon inte är rätt typ. hon "valde" att gå runt i mjukisbyxor och fleecetröja. där hemma. hon spenderade alla väntande timmar framför sitt xbox-kinect, lyssnandes på ljudboken, sittandes under bastun med en livrädd hund, och under duschens varma strilande strålar. och vid det avgörande klockslaget höll hon ett stadigt grepp om sin allra bästa och närmsta vän - kameran. och därefter stundade en sömnlös natt med korsord och wordfeud. och vid två tiden fick hon ett sms som torkade hennes osynliga tårar och fyllde henne med en naiv och otroligt nördig glädje.

 

nu ska hon försöka. hon ska kriga och hoppas.

på att 2012, kanske kanske kan innehålla orden och innebörden av vänskap, sällskap, kärlek, omtanke, hopp, glädje, vilja, livslust, skratt, fantasi och kreativitet.

let's move on.