the thing called monday

... vi börjar med dagens diss. så fult ord egentligen, hatar att säga det, men vad ska vi annars kalla det? dagens missöde kanske..
iallafall går det priset till matkön. att ta sig in i vår matsal är minst lika stökigt som att trängas framför en hyperkändis konsert. man får ju typ hybris och panik av att stå där. but i survived...

the next thing är också lite nedåt lutande. min så kallade remiss till en mag-läkare skulle blivit skickad för en vecka sedan. ingen bekräftelse än. min magen svider och jag lider.

men för att lätta på stämningen, idag blev det klart att jag går i årskurs 3. har tidigare alltid fått dra lite vita lögner eftersom jag mixat alla möjliga klasser. men nu går jag "sista" året. som ioförsig inte är mitt sista, men det känns grymt ändå. (jag är just nu inne på mitt fjärde år. räkna med att det blir 5, är jag tokigt knäpp?)

avslutningsvis så vill jag bara meddela att jag är glad.

old bild. men tagen av mig.
it's like a rainbow

foton av mig.

vissa människor kan verkligen förändra. vissa skapar lycka medan somliga andra bara förstör.
det värmer i hjärtat när någon gör det där lilla extra. det sviden i själen när någon lämnar en.

 

jag har en förmåga att se bakom huden. bakom skinnet på folk. vem som jag verkligen vill ty mig till. jag har också en förmåga att vara på min vakt. inte låta alla få veta vem den riktiga pillan är.

 

jag önskar man slapp bli dömd av ett rykte. en lögn. det förflutna. det man kanske är ensam om.
jag önskar att någon vågar gå in på djupet. inte bara ta mig för det yttre faktorerna.

 

 

någon fick mig igår att inse hur lite en fin gest kan göra. hur det kan förändra tron på sig själv. ett tack till dig.

 


please criticize me

 

foton av mig. övre bilden har jag nog visat likheter på förrut.

 

men nu är det så här att jag vill ha kritik. både ris och ros. som en hjälp för att utveckla mitt fotograferande behöver jag få höra andras åsikter. positiva, men framför allt kanske negativa. låter en aningens skumt att man "vill bli nedtryckt" men icke, jag vill bara bli bättre på det jag gör. så var inte rädda för att öppna era sinnen och skriv tankar och åsikter om mina bilder.

idag har jag annars slängt i väg pengar på kläder som jag egentligen inte behöver. eller jo, faktiskt så är jag så in need av något att ha på mig om dagarna, men i mitt liv så kanske jag borde lägga min lediga tid på annat än att gå från affär till affär och inse för varje steg att min självkänsla sjunker till botten så fort jag är bland folk.

 

 

 


aldrig är man säker.foto av mig.

att livet går upp och ner har väl typ alla varelser märkt. man är inte på topp varje dag. men ibland känns allt sådär underbart härligt. jag älskar de stunderna då man slipper tänka, utan man får bara vara.
somliga dagar är jag dyster, andra är jag liksom som lyster (?)
när någon säger att jag får ta studenten i vår så skiner jag av lycka.
när någon tittar in i mina ögon och bara stirrar med en blick som dödar så gråter jag utan att fälla tårar.
när kniven hugger så blöder jag. fast bara i fantasin.
när jag känner trygghet och tillit, så är livet allt för skönt.
när någon ler med mig är dagen gjord.
när någon väl förstår är lyckan stor.


foto av mig. some random pic's


när tiden byter färg


foto av mig.

det är knäppt vad tiden går och jag inte ens märker det. eller visst, somliga dagar känns som en evighet men ibland så säger det bara poff och så är det nästa dag :S
det är sjuk. snart är det på pricken 4 år sedan jag vandrade runt på löwet.
snart kommer det bli mörkare. snart kommer det regna om dagarna. löven kommer få färg. kylan kommer bita allt mer. grönskan kommer tyna bort. frosten och daggen kommer skådas varje morgon.
var finns jag i allt detta? vad tar jag mig till när minnen tränger sig på och knaprar sönder mitt stenhårda skal?
för jag är stenhård. jag bryr mig inte om skit saker längre.jag är stark (shit, skrev jag detta?..hoppas det är sant) men det jag inte är säker på att jag kan stå emot är rösten inside of me. men jag hoppas. tror och vill.

dags för dagens walk. puss


a little rewind.
foton av mig. from mallis 09

jag tror jag från och med nu kallar årstiden för höst. vädret svänger hit och dit, men sommaren är defentift slut och då skare väl vara höst om inte jag fattat saken fel.
men små tillbaka blickar kan ju ibland vara trevligt. dock förespråkar jag att sikta på framtiden och inte gräva i dåtiden.

jag fortsätter hoppas,drömma,kämpa,vilja,streta,knega,arbeta,knoga,mejja mig fram.
för till slut kommer det gå. jag vet.
jag får banne mig inte vara rädd för att framtiden ska bli som dåtiden. för hur stora är chanserna om man tänker från den kloka sidan? kanske fifthy-fifthy... men om jag inte vill att livet ska vara som innan, får väl jag se till att det inte blir så. svårare än så är det väl inte?

ciaaao


jag kan också ha grodor i munnen...

i mitt huvud är saker och ting glaskalara. sådär helt jävla omöjligt att rubba.
det sitter där. det är bara så det är. jag anser det totalt vanligt, normalt, det är liksom så jag lärt mig att livet är.
men när jag idag skulle snacka om detta och få ut orden kändes så ovanligt pinsamt. som om jag vore störd på något sätt.. men det kanske jag är också..
men jag tror jag insåg hur jävlapissidiotfördjävligtstörthemskhelveteslikt det är att leva som jag gjort och kanske gör. det är fane mig inte lätt.
jag har ändå intalat mig att det aldrig kommer vara lätt att leva. att jag alltid kommer vara annorluna. att jag får leva med det här så länge jag liksom ändå pallar med.
så sjukt att man lär sig leva med smärta, att det blir ens vardag.
att frihet och livets gottigheter snarare är ett undantag.
förlåt för mitt språk, men jag måste faktiskt ta och fundera nu på vad i helvete jag gör med mitt liv.
jag önskar inte att någon mer människa här i världen ska bli sjuk, men jag ösnkar att någon ändå kunde förstå hur j'vla svårt det är släppa lös tyglarna ochh bara falla ut i världen.


hej på dig du. det är nog höst snart.
med tanke på det jag skrivit ovan så är jag inte deppig eller så. bara så trött,arg,besviken,irriterad,förvrängd,innesluten,misslyckad.

the very best, is a smile on your lips.jag fortsätter med mina egobilder. efter de senaste lite "deppiga" bilderna har jag hört efterfrågningar på smilebilder, and here you have.

kan inte påstå att jag fick särskillt klara besked av läkaren idag. ni vet kanske hur det är, först väntar man i åratal på att ens få träffa en läkare, sen ska man skickas vidare till nästa och kanske till och med en tredje, och remisserna har en vana att ta god tid på sig. men det är bara att hålla tummarna och modet uppe. jag fick åtminstonde 14 piller + en salva. kanske kan det lösa problemen tills de ska köra ner en slang i magen på mig och leta efter skumma saker. mer vill ni inte veta.

jag känner ett sting av nervositet inför morgon dagen eftersom jag på något sätt lyckades slafsa ihop en engelska diagnos idag och resultatet kommer redan imorgon bitti. wupswups. jag som knappt kan stava till hellow?

men hur som haver, det är ännu en gång en ny vecka med nya förutsättningar, för det är så man får se det.
nu ska jag kila vidare. ciao bella.

jag gillar att ta ut svängarna ibland. det är grymt härligt. testa du med ;)


ombytta roller

igår kväll lös solen sådär perfekt så jag var bara tvungen att sticka ut med kameran. eftersom mamma inte ville vara modell bytte vi för en gångs skull roller. hon bakom kameran, jag framför.
resultatet synes från två bilder här ovan.

idag har jag också haft så där nördigt tråkigt vissa stunder. så jag googlade runt för att få svar på mina mystiska problem. och jag har t.ex. tagit reda på varför jag gäspar abnormt mycket utan att det beror på trötthet. det kommer nämligen av att jag äter seratoninmedicin. haha, tänka sig.
att jag rapar som en stor stark karl (illa, jag vet) beror på mina magsyre halter förmodligen.
men varför jag inte har något skinn på nedre delen av vänster långfinger har jag inte funnit något svar på än.
inte heller varför min rygg envisas med att inte kunna röra sig som jag vill. men det kommer. läkaren imorgon som sagt.
låååång lista på saker som bör utredas.

hoppas ni har en finfin söndag. chill out. p

äääng(la) promenadfoto av mig


taget av mamma, redigerat av mig.


foto av mig. min otroligt vackra amatörteckningar (obs,jag är ironisk)

dagen i bilder. foto och hund promenix i det gröna. och så har jag tecknat lite. annars har jag legat på lat sidan.
känner för att göra något vettigt och betydelsefullt, men vad? har redan städat och bäddat, kameran har noll baterier kvar, ingen lust att teckna..
svårt det här med att vara ledig.
har förövrigt nedräkning nu. 2 dagar kvar tills jag ska få lite mer info om mina sår och katarr artade problem.
21 dagar kvar tills lördags cirkusen.
4 månader och 2 dagar kvar till julafton. jippie.
så roligt har jag det här hemma.

puss p

"det är liksom bara att blunda och tänka på annat"


foto av mig.

eftersom tiden just nu bara rinner iväg och vädret för det mesta är grått så har jag legat lite lågt på bildfronten, därav kommer det kanske ploppa upp e hel del äldre bilder som egentligen inte har mycket med inläggen att göra, som denna här oven till exempel.
men nu är det åtminstonde helg och jag har klarat av skolstarten galant om ni frågar mig.
dock är jag just nu väldans trött, kan bero på ovanan att gå i skolan, men kanske mest på att jag inte kan sluta läsa om nätterna så det blir inte sådär himlans mycket sömn.. stieg larssons fel :)

jag för stunden ovanligt obekväm med mig själv, men försöker tänka att det går över och lägger helt enkelt inte ner så onödigt mycket energi på att känna efter kroppens alla pluffsande delar.
"imorgon är det glömt, ny dag, nya tankar"
förresten försöker jag intala mig att jag hellre lever än fajtas för att nå ett kroppsideal som aldrig kommer nås ändå.
för ni vet ju hur det är, när ett mål är nått så vill man nå längre. aldrig är jag nöjd.

så goda ord mottas med glädje, annars blir det mer av mig vid ett annat tillfälle!
puss och kram.


knife cuts


foto av mig. utfrätt och överexponerad i mitten, men jag tycker om den. den är tagen en kväll och föreställer en fullmåne.

idag har varit en piss dag. riktigt skit dag. för magens del. för huvets del har den varit finfin. men när klockan ringer 06.30 och jag är morgon seeg så resulterar det i stress & hets. vilket ofta utlöser mina magsårs och magkatarrs attacker. roligt nog hände detta idag, andra dagen i skolan, med något som liknar knivhugg i övre magdelen har jag ändå stått ut en dag i plugget. helt seriöst höll det i sig mellan halv åtta till sexton tiden. den fina sjukvården har lovat att ta en titt på mig på måndag ( efter tre månaders väntan...) jippi.
men som en grande finale på denna dag åkte jag för första gången på mega länge till cirkusen. så fruktansvärt härligt. it's freeeedom. när jag är där inser jag hur förjävligt mycket jag vill nå mina drömmar och där lägger jag alla skit tankar bakom mig. där finns bara framtiden och nuet. inte den mörka dåtiden.

duschen väntar, boken väntar, sängen väntar. vi hörs. p


go ahead.

wow. jag har överlevt en skoldag till, applåder till mig tack.
nej skämt och sido, nu ska vi snacka allvar.
eller kanske inte det heller.
är bara så trött på att jag inte inser hur knäpp jag är.
jag stirrar på telefonen för att jag vill att den ska pipa till eller något, men ju mer jag stirrar desto tystare ären.
jag kollar posten varje dag, ihopp om att det kanske kanske skulle vara min tur att få ett glädjande brev eller besked.
lika så checkar jag emailen var tjugonde minut.
varför? jo i mina drömmar tror jag att det ska säga pling och sen är allt kirrat, framtiden säkrad och jag ska må bra och bara leva. måste säga till mig själv dagligen att det händer inte. ingenting kommer ske bara sådär.
det är jag själv som måste släppa sista taget, det är jag själv som måste söka jobben jag drömmer om, det är jag själv som måste spara pengar till en studio, det är jag själv som måste fixa lägenhet, det är jag själv som måste sätta lite fart på mitt liv. ingen annan. ingen annan. ingen annan. hoppas jag förstår det snart.
ta tag i ditt liv pillan. Nu.


foto av mig. ful men ändå glad.

isn't it ironic?
foton av mig.

shit. varför inser jag inte att det där idealiska, lyriska och fantastiska aldrig sker? varför hoppas jag vid varenda nystart att det är nu det kommer bli som bäst. lite komiskt egentligen. jag målar upp en bild i mitt huvud om hur jag vill ha det och som ni säkert förstår stämmer det inte alls med verkligheten.
idag, tisdag, innebar skola. jag var inte alls nervös. tänkte inte ens. benen bara gick. trodde det skulle kännas som..  ja,just ingenting. men väl inne i byggnaden fattar jag vad som väntar. återigen dark memories.
men what to do. jag får väl ännu en gång försöka förtränga det gamla och öppna för det nya.
sen ska jag inte utvärdera efter en dag, eller rättare sagt några timmar. det tar tid att vänja sig. som med allt annat.

jag får bygga upp en strategi om att se mot det som jag faktiskt vill nå till.
redan på torsdag finns en punkt. klockan 19 den 20 augusti. jag lever för det.

"the rest is still unwritten"när himlen är grå...

Att spola tillbaka tiden och göra annorlunda är fortfarande omöjligt.
Att radera ut minnen kanske kan gå, men det ligger långt bort.
Jag, precis som säkert alla andra, bär på några minnen som man helst av allt önskar man kunde kasta bort. glömma för alltid. aldrig mer skymta när man lägger sig ner för att sova. aldrig mer drömma om. aldrig mer bli påmind om.

Idag var himlen grå. Precis som den där hösten då det omöjliga hände.
Jag fick syn på en person i svarta velourmjukisar.
Det var svarta velourmjukisar jag hade den dagen då jag mötte mina kommande års framtid.
Luften, stämningen, känslan. Allt fanns där. Hur hårt jag än blundade och försökte förtränga fanns minnet där.
nejnejnej. jag orkar inte.
jag måste lära mig leva med dom. och kanske skaffa nya. finare.
men just hösten. då jag minns som mest. då det gör som ondast. då det är som svårast.

mina krav är inte att bli en felfri människa.
mina drömmar är att få leva utan ett monster. utan att något river sönder en och gnager ner mig till aska.
min högsta önskan är att finna den som inte dömer, utan lyssnar och vill vara kvar.
foton av mig.  samma här, kanske inte de bästa bilderna. men ibland räknas känslan också.


confessions I make

jag har gjort mycket dumt i mitt liv och jag är knappast stolt över allt jag gör, men något jag lärt mig de senaste åren är att jag är den jag är och om någon inte gillar det så är det helt enkelt så att den inte gillar mig.
så jag raddade upp en lista med saker som kanske är normala (vad det nu är) och saker som gör mig mer udda.

let's see.
jag älskar att fotografera (om ni inte redan märkt det), jag tecknar och målar i hemlighet, jag sjunger trots att det låter förjävligt, jag föredrar att promenera, jag har inget emot att hjälpa till och städa, älskar när det är rent, tål inte att skräp står framme, tål inte damm heller för den delen, jag kan spendera hur många fredag och lördags kvällar som helst hemma framför teven, jag har inte festat på hela sommaren, jag festar förresten inte alls ofta, jag dricker knappt alkohol, första gången jag testade var jag kanske 15-16år, tog min första cigg vid samma ålder, är inte mogen nog för att ha smak för kaffe,jag har missbrukat träningsformer av olika slag, jag har spenderat mina tonårsår på diverse sjukhus, jag har haft två kändisar i mitt hus, jag har kickat en fotboll över 500ggr, jag hatar kolsyrad dricka,jag diggar stieg larsson,jag har förebilder och idoler, jag mår bra av att hjälpa andra, har ett fadderbarn i Benin,jag ser inge vidare utan linser eller glajjor, jag har en liten men faktiskt helt lagom umgängeskrets, jag bär hemligheter som jag egentligen borde berätta, jag har en speciell familj,jag kan gråta men mest i min ensamhet,jag har drömmar, jag vill jobba med media, cirkus, teve, inredning, polis, kriminalare m.m.
men mest av allt ville jag bara säg att jag inte längre orkar bry mig om att försöka passa in.
att sticka ut är så fantastiskt mycket härligare, iallafall om man kan vara sig själv.
foton av mig. mina finfina smycken.konsten att lyckas är att misslyckas.


foto av mig. lite gladare idag va :)

här citerar jag från gårdagens inside out:
"Clownen bygger sin succé på sina misslyckanden
-så låt oss misslyckas och misslyckas tills vi lyckas.
En akrobat slutar inte att vara rädd men är inte rädd för att vara rädd - så låt oss ta rädslan i handen och göra ändå.
En lindansare måste vara i ständig rörelse in och ur balanspunkten, försöker hon hålla fast balansen faller hon.
Så låt oss vara i konstant rörelse, allt är föränderligt!
Står man på en knivkastartavla eller ska fångas av någon tio meter över marken måste man ha total tillit,
så låt oss ha tillit till oss själva, varandra och världen
trots att det är svårare än svårt!"

- jag gillar denna text skarpt-


mina käglor. foto av mig.


att gå in i väggen
foton tagna av mig.
"så här kan det kännas ibland. vart jag än går så finns där ett hinder. en vägg."


det är fredag. det är nu helgen inleds. sista helgen på detta långa sommarlov.
minns ni när jag skrev att jag inte skulle palla 9 veckors ledighet? verkar som jag har klarat av det ändå.
ska man vara stolt,glad eller ledsen? vet inte. men jag är nog mest nöjd. en sommar är avklarad.
lyssna till mig nu, för jag vet, ingenting är omöjligt! det går, om man vill.

även om det inte blir sådär jävla underbart som man kan drömma om, så har denna sommar varit helt okej.
ska väl inte ta och summera allt för mycket än, det är ju faktiskt bara 14 augusti och man borde kanske inte konstatera att sommaren är över försen i september. så då får ni en fullgod resumé över dessa varma & heta månader.

nu ska jag se på insideout, by cirkuscirkör.
puss p


"the ticking of the clock, is the only friend i've got"
foton av mig.

vissa dagar går segt. riktigt segt. denna dag är just en sådan dag.
tiden sölar sig fram och jag har tråkigt.
gjorde ett tappert försök att rigga upp en hemma gjord studio här hemma. men förjäves. lakanet som jag använde till bakgrund var skrynkligt och halv genomskinligt, allt var för mörkt och våra lampor gjorde saken bara värre, tänkt agera modell själv (i saknad av någon annan), och använda fjärrisen, men det gick åt helvete.
jag vill ha en egen studio. en egen plats för mig själv. där jag kan breda ut min kamera prylar utan att någon tar fram sin gnälliga röst och säger att jag är i vägen.
folket här hemma går mig på nerverna trots att de inte ens vistas i huset :S
jag behöver lite luft ombyte och för den delen lite miljöombyte.
därför beger jag mig nu iväg härifrån. oroa er inte, jag ska bara lämna mitt rum och kanske testa om vardagsrummet inspirerar mig mer.
puss&hej


det löser sig. det gör det alltid (?)


foto av mig. dock inte min favorit, men en bild är alltid en bild :)

okej, vad sägs om att jag hittade ett pennskrin som jag älskade när jag gick i årskurs ett, eller gamla skolfoton på vänner från årskurs två eller varför inte peruken,skolväskorna och dem hederliga gamla 3310 an ?
ja, guess what, jag har gått igenom en låda i min kattvind.
har mer än 80 % kvar, men en liten bit på vägen åtminstonne. har verkligen insett nu hur mycket skräp jag samlat på mig.
läskigt att slänga, men man kanske inte kan spara på skit och gamla skokartonger för evigt.
sagt och gjort. fyra ikeapapperskassar fyllda. en liten tår föll kanske ner från min kind :p

en annan trevlig (?) sak var att jag fick mitt schema idag. det jag mest har att se fram emot är videproduktionslektionen, undrar som flundran hur det kommer vara :) en aningens nedstämd över att jag inte får läsa foto dock.
annars har jag en ganska okej inställning till plugget. brukar vara nervös och hacka tänder såhär dagarna innan en ny termin, men jag orkar inte bry mig så mycket nu, det får bli som det blir och löser sig, det gör det alltid.
fast jag vette tusan om jag kommer orka både matte C och engelska B i samma period :S på tisdag drar det igång och igen, och efter det vet jag mer.
and by the way, jag tackar er alla för fina ord.


foto av mig. annorlunda, men med känsla.det kallas trust.

Är början svår, är resten lätt... lalala
någon som minns den trudelutten från lilla sportspegeln?
jag brukar nynna på den ibland, för jag tycker den passar in i vardagen.
men om början var lätt, är resten svårt då?..


hade så när glömt (förträngt?) att jag skulle till min behandling på samtal idag. efter fyra veckors uppehåll.
jag har absolut ingenting emot att komma dit och prata längre, det är bara det att jag inte får ur mig några vettiga ord ur min käft. jag sitter där och lyssnar. Men alla de tankar jag har klänger sig fast inuti mitt huvud och inga ord kommer ut..
jag har alltid haft ganska grava problem med att anförtro mig till folk. iallafall när det gäller att berätta den nakna sanningen. men jag tror att om jag väl finner en sådan människa, som jag litar på och som inte dömer mig på något sätt, så kommer många knutar att redas ut.
det krävs två för en tango. i can't do this all by my self.
men jag har mig själv att skylla eftersom det är jag som inte låter någon komma för nära in på...det är jag som inte vågar blotta min störda tankar, som jag egentligen tror är vanligare än de jag intalar mig..
men, jag ger det ett försök. ännu en gång.
vi har en deal. jag ska klara av en sak nu. och det ska jag verkligen klara av med bravur.


foto av mig.
peverything is changing.


foto av mig.
gjorde om en bild som jag visade för ett par dagar sen, vilken gillar ni mest?

för att jag nyss hade så tråkigt så bestämde jag mig för att göra lite nytta.
jag öppnade en byrå som jag inte brytt mig om på år och dar.
skulle rensa lite vare tänkt..
hittade inte mindre än 30 diplom (ett var från 98, känns som om jag sparar på allt), ca 270 kr (en massa silver femtioöringar som man inte ens kan använda numera :S), 4 nerskrivna sjukdomsdagböcker (läste en sida, smällde ihop den och gömde den längst ner igen, orka läsa om hur piss jag mådde då), typ miljoner gamla barnfoton och andra bilder (ser inte ens att det är jag på vissa, hoppsan vad man förändras)
fann även en rad med vykort, tack kort, krya på dig kort och några dikter.
och juste, en hög med urslitna kläder också..
sumeringen blir att det var på tiden att jag städade. 

känns blä att bara sitta hemma en hel dag, jag måste ha miljöombyte så jag tror jag ska ta med mig kameran ut på en promenad nu. sen ska jag måla lite igen.
sån frihet att göra precis det jag gillar och inte skämmas för att jag har egna intressen.
så, byebye.
eller en bild till blir det ;)färggnistor

foton av mig.

kanske går vi nu mot sommaren ändpunkt. det är trots allt några dagar in i augusti och om man ska tyda DN's baksida ser det ut som denna hetta ska taggas ner lite.
skönt eller jobbigt? har ingen aning...
passade idag på att göra en sommrig sak som jag längtat efter länge. vi tog oss ner till ett vatten, hyrde varsin kanot och paddlade ut på öppet hav.
är egentligen rädd för hav och vatten. men att paddla i medvind är en frihet.
har även lekt konstnär och ställt staffliet på balkongen och målat akryl. det är också sådär fritt.
liksom " no krav "
nu är det match. det svalaste derbyt på länge.
sen är det cirkus. RÖKT! kör sin sista föreställning och gissa vem som ska dit...
vi hörs. pdenna dag är speciell. helt unik ;)


ingen vanlig dag inte. det är den 8 augusti och för exakt 14 år sedan kom min älskade bror till världen.
därför tillägnar jag en del av detta inlägg till honom.
han är bäst. och han är underbar. och jag hyser min allra största kärlek till honom.
"genom allt" för vi två har verkligen skapat rubriker här hemma..


foton av mig.
på tårtan (gissa vem som bakat (: ) på födelsedagsbarnet och på presenten (ett helt nyinrett garage..)

det negativa med denna dag är att en sånt där sablans kryp har bitit mig i foten igen så nu har jag en stor bulle till. + att jag svettas ihjäl och huvudet spränger, men vem bryr sig. det är frid och fröjd och jag ska snart fortsätta min akrylmålning.
pusspuss

be strong. grow up.


du-måste-vara-stark. du-måste-vara-stark. du-måste-vara-stark.

hur många gånger om dagen jag tänker så går inte ens att räkna.
jag försöker intala mig att jag är stark. att jag klarar mig.
och till viss del är jag stark. men när det gäller att säga ifrån. säga stopp.
och sluta vara sådär jävla duktig så är jag inte stark på något håll.
vet inte varför, kanske är det för att jag känner mig skyldig att gottgöra allt jag brutit ner och förstört.
om jag en dag skulle vakna upp, dra på mig en huvtröja och pyjamas byxor och bara stanna i mitt rum och inte prata med någon, skulle det direkt vara fel. oron skulle växa. sjukhuset nästa?
istället ska jag ta mig upp, göra allt de där som jag en gång flydde från, ta ansvar och vara vuxen. sköta allt.
en dag drar jag. en dag i framtiden!
foton av mig.

jag citerar ted gärdestads strof "kan det begäras mer av mig?"

i solhettan är bilderna ändå min största kärlek.


foto av mig.
fullmånen härom kvällen blev ett trevligt motiv för mig och min vän kameran.


foto taget av mamma.
jag och kära kasper. med honom är man aldrig ensam.


foto av mig.
för oss som inte älskar bananer, men hyser en enorm kärlek till runda frukter, kan smidigt och lätt förvara dom med denna.


tja, mer har jag egentligen inte att komma med.
eller jo, om ni orkar läsa så kan jag berätta om gårdagens kvällstur. det knasigaste jag sett på år och dar. jag och två cirkus polare skulle gå och titta på sirqus alfon. alltid kul med cirkus och akrobatik.
men det var så långt i från cirkus man kan komma. stört tråkigt, men eftersom det var så sjukt knäppt blev det roligt?
idag har jag förvisso gassat i hjäl i solen, men även fortsatt mitt arbete med garaget. nu heter det förreste garage-extream-makeover. bilder kanske dyker upp senare på mitt mästerverk ;)
har övervunnit min rädsla med att kasta bort saker och nu rensat datorn på lite gammalt skräp så lite nyheter får plats.
nu ska jag gå och slå in ett toalett-golf paket och sedan ut i hetluften igen.
kisses and hugges.

oplanderade jag
foton av mig.

idag var en sån där dag då jag absolut inte hade någon plan alls. egentligen brukar jag gilla att gå och lägga mig på kvällen och ha åtminstonne ett litet hum om vad jag ska spendera kommande dag med. men idag var agendan totalt blank.
jag intalade mig själv om att våga ta dagen som den kommer. och resultatet kan jag inte klaga på.
jag har gått in i mitt garageprojekt (som jag så nätt och jämnt kallar det). jag har monterat ihop lite soffdelar och målat små lådor, städat och dammat. sen kom min big-bror på att vi kunde lägga nytt golv också, så flexibel som jag var drog vi ännu en gång till ikea och gick lös på golvavdelningen.
rummet ska vara inrett och klart på lördag. skulle gärna slå in det också, men hur paketerar man in ett garage?, aja, meningen är att det ska bli ett extra rum till min mini-bror som då har sin stora dag den 8 augusti.
det är svinkul faktiskt, kanske ska jag gå i min mors fotspår och bli inredningsarkitekt?

fick även en inbjudan att följa med och kolla på siqus alfons ikväll, så dit drar jag om en ynkapynka stund.
so long.
p

tjofräs, jag ska bli bäst på käglor

fler bollar i luften. en av mina nya favoritaffärer fick sig allt ett väldigt efterlängtat besök idag. har planerat i flera veckor att jag ska ta mig dit, och idag blev det av. och med mig hem fick jag tre sprillans nya "jonka-käglor". det är inte min specialité och det är hejdundrans svårt, men som man säger, vill man så går det ;)
hade gärna visat en bild, men eftersom jag ligger på spara-pengar-sidan så har jag inte hunnit skaffa mig ännu en ny hårddisk att ladda över bilderna på, så nu får det bli gamla bilder från arkivet tills jag börjar få lite klirr i kassan igen ;)
foton av mig.
två halv gamla bilder. mitt ballerina projekt och en random kedja med dålig upplösning, men utan bilder blir det trist.


im a white ghost.


1, jag är hemligt förtjust i att måla
2, jag älskar att hjälpa andra
3, detta resulterar i att jag erbjuder mina hushålssnäratjänster, denna gång i form av att måla lite plankor till något som jag inte riktigt vet vad det ska bli.
4, det börjar bra, mitt delen känns lite upp och ner och det slutar med pannkaka.

det är typ mega hett, solen gassar, jag är beredd med pensel och målarfärg, klädsel bikini och shorts.
det stryker på bra, lagom med färg, allt är helt under kontroll.
tills en lastbil stannar utanför huset. en man ska leverera våra möbler. de hade bett om att en stark man skulle vara hemma och hjälpa till att bära. för stunden fanns bara jag och en tokig hund. här börjar det bli smått panik artat. jag har penseln i ena handen, telefonluren i andra, samtidgt som jag rantar runt efter något att sätta på mig, är inte stormförtjust i att gå runt i bikini bland främmande. och juste, mitt i detta ska jag hjälpa till och bära och inte skvätta färg på något annat och lugna hunden som alltid blir sådär överdrivet glad när någon obekant dyker upp. 
jag överlever kallabaliken.
målar på en stund. känner för en paus. känner att jag måste skölja igenom penseln. men på något underligt vis kommer det bara mer och mer färg ju mer vatten jag sprutar... händerna blev helt vita. lite smått irriterad letar jag efter tvålen. hoppsan. färgen gick inte bort. jag får panik eftersom det nu såg ut som jag bar vita handskar.
läser att färgen INTE är vattenlöslig.
så hej, nu har jag vita händer. snyggt va ;)? det var min dag. i stort sätt.

och som pricken över i:et. Min data är full. kan inte fixa mer bilder. kan inte lägga in mer bilder.
jag tror jag svimmar.foton av mig.


hetthetthett


foto av mig.

solen lyser och himlen är sådär oskyldigt blå.
jag ler. jag är varm.
trots att det för första gången på länge är riktigt fint ute så har jag spenderat tidvis av dagen på ikea, igen.
på lördag är det nämligen dags för fjortisfest för lillekisen här hemma och till det behövs en hel del kirras.
annars har jag badat och stekt på min obruna hy.
ikväll blir det lite släkt träff och cirkus gluttande och bara njutning av livets läckerheter.
jag ska komma ihåg denna känsla, för nu mår jag sådär toppenfint ;D
puss

hösten kommer snart?


foton av mig.

bilder från skansen. en finfin dag.
har försökt att förnya min design, dock återstår en del fin justeringar vilket kommer när jag har tid och lust att sitta och uggla framför macen ;)
här hemma hos mig är det regn och rusk och lite allmänt grått. Ännu en till bok har jag köpt och funderar på om det är dags att läsa lite...
en till sån där sak som jag borde gjort för länge sedan har jag nu katjingat klart. jag har idag, 4 månader efter mitt förra id kort gått ut, pallrat mig till polismännen och hämtatut mitt nya ;) känns bra. en last ur vägen!
nu ska jag gå igenom alla mina sjuttioelva olika stora och feta kläd buntar som ligger utspridda i hela huset. önska mig lycka till.
vi hörs.